Pravila i uslovi korišćenja internet portala Akuzativ.com

Korišćenjem bilo kog dela Internet portala Akuzativ, na internet adresi http://www.Akuzativ.com, automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Posetioci internet portala su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su, kontinuiranim korišćenjem Internet portala Akuzativ.com, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Ni jedan deo Internet portala Akuzativ.com ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Stavovi izraženi u autorskim tekstovima na portalu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Akuzativ-a.

 

Internet portal Akuzativ.com

Akuzativ svojim posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja sajta. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje Akuzativ.com, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Sve sadržaje Akuzativ.com portala koristite na vlastitu odgovornost i Akuzativ se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem. Internet portal Akuzativ.com se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja saradnika, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice.

Autorska prava

Akuzativ polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, multimedijalne materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava Akuzativ.com portala i podložno je tužbi. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Akuzativ.com, saradnici, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Članci i tekstovi objavljeni na Akuzativu su vlasništvo njihovih potpisanih autora, magazina Akuzativ ili navedenog izvora teksta. Umnožavanje ili prenošenje sadržaja s Akuzativa, u bilo kojem obliku, dopušteno je isključivo uz jasno navođenje Akuzativ-a kao izvor, imena autora teksta i postavljanje linka ka stranici na Akuzativu.

Nije dozvoljeno prerađivati, prodavati ili emitovati podatke sa internet portala Akuzativ.com. Sadržaj, tekstovi i ostale informacije mogu biti korišćeni u javnim komunikacijama samo ukoliko se navede izvor informacija, odnosno Akuzativ.com , i samo uz saglasnost nosilaca autorskih prava kad god se sadržaj koristi. 

Prihvatate da obeštetite i zaštitite vlasnike autorskih prava internet portala Akuzativ.com , davaoce i korisnike licencnih prava u vezi sa bilo kojim potraživanjem koje bi proizašlo iz Vašeg neispunjavanja Uslova korišćenja. 

Ukoliko smatrate da je Akuzativ povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. 

Podaci o korisnicima

Akuzativ štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri. Akuzativ se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja sajta, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. Akuzativ može u skladu sa zakonom prikupljati određene tehničke podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja sajta. Ove informacije Akuzativ koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Akuzativ.com se obavezuje da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Akuzativ.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila korišćenja Akuzativ.com portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Komentari posetilaca

Akuzativ, u svrhu komentarisanja sadržaja na portalu, koristi softver kompanije Facebook Inc. Svi posetioci internet portala Akuzativ.com  koji žele da ostave komentar ispod nekog članka moraju biti “ulogovani” na svoj Facebook nalog da bi to učinili. Zadržavamo pravo da uklonimo sadržaje kojima se povređuje privatnost nekog lica, uvredljive sadržaje, kao i druge sadržaje koji su u suprotnosti sa Pravilima korišćenja Akuzativ.com i/ili zakonom.

Linkovi na spoljne stranice

Akuzativ.com sadrži linkove na veb stranice izvan vlastitog internet portala. Akuzativ objavljuje linkove u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Te veb stranice nisu u našoj nadležnosti i stoga ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj tih veb stranica, performanse ili kvalitet istih.

Zaštita informacija

Internet prenosi podataka nikada nisu potpuno privatni i sigurni. Bilo koja poruka ili informacija koju pošaljete na Akuzativ.com može biti presretnuta i pročitana od strane drugih. Nemojte davati svoju lozinku drugima. Takođe, ako delite računar sa drugima, odjavite se sa Akuzativ.com i zatvorite prozor vašeg pretraživača kada završite.

Starosna granica 

Pristup internet portalu Akuzativ.com i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta. Međutim, ako želite da učestvujete i pristupate različitim interkativnim delovima Akuzativ.com morate da se registrujete. Da bi ste se registrovali, morate imati najmanje 14 godina ili morate imati pismeno odobrenje roditelja ili staratelja.

Ponašanje na internet portalu Akuzativ.com

Ako prosleđujete određeni sadržaj ili dodajete svoje komentare, dajete nam pravo da ispravljamo, kopiramo, distribuiramo, stvaramo nove delove od dobijenih i objavljujemo takav sadržaj u bilo kojoj formi ili mediju na kom želimo. Takođe, vi ste odgovorni za sve vaše aktivnosti na Akuzativ.com . Dole su navedeni neki od prekršaja koji mogu rezultirati uskraćivanjem pristupa na Akuzativ.com :

  • - Objavljivanje nelegalnog, neprimerenog ili pogrdnog sadržaja.
  • - Maltretiranje, pretnje, sramoćenje ili bilo koje ometanje drugih korisnika.
  • - Emitovanje ili olakšavanje distribucije sadržaja koji je pogrdan, zlonameran, preteći, uznemirujući, napadan, rasistički ili etnički uvredljiv, vulgaran, seksualno direktan, neprimeren, ili koji podleže osudi javnosti.
  • - Korišćenje vulgarnog ili uvredljivog načina izražavanja.
  • - Predstavljati se da ste neko drugi (nije vam dozvoljeno da imitirate drugog korisnika).
  • - Pokušaj preuzimanja tuđe lozinke.
  • - Neovlašćeno objavljivanje bilo kakvog reklamnog materijala ili promocija.
  • - Prebacivanje ili slanje virusa ili nekog drugog štetnog materijala.
  • - Ometanje ili pokušaj ometanja Akuzativ.com .

Zadržavamo pravo da sklonimo sadržaj bilo kada, uključujući, ali se ne ograničavajući na svaki sadržaj koji ugrožava gore navedena pravila. Nismo odgovorni za bilo koji neprimeren materijal na koji možete naići koristeći Akuzativ.com .

Opšte odredbe 

Ovi uslovi i odredbe i bilo koji dodatni uslovi postavljeni na Akuzativ.com , zajedno čine celokupan ugovor između nosilaca autorskih prava internet portala Akuzativ.com i Vas, uzevši u obzir Vaše korišćenje internet portala Akuzativ.com . Nemogućnost vlasnika autorskih prava da zatraži ispunjavanje bilo koje odredbe trenutno, neće uticati na puno pravo zahtevanja da se ta odredba ispuni bilo kada kasnije, niti će se trenutno odustajanje od neispunjavanja odredbe smatrati kao odustajanje od same odredbe. Da bi bila pravno važeća, svaka odluka o odustajanju od zahteva za ispunjavanjem odredbe od strane vlasnika autorskih prava na Akuzativ.com mora biti u pismenoj formi. Ovi uslovi i odredbe će biti definisani i primenjivani u skladu sa važećim zakonima.

Informacije o kontaktiranju 

Ako ste imali bilo kakve probleme u vezi sa internet portalom Akuzativ.com , pošaljite nam email poruku.

Modifikovanje i promene pravila 

Akuzativ.com zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila.

Poslednja izmena: januar 2013.

AkuzatiV - Online magazin

Back to top