Čovek prosto pobrljavi kad se nađe u ...

Čovek prosto pobrljavi kad se nađe u Kikindi.

A bilo je: da li da ustanem ili da odustanem? To je, inače, pitanje koje postavljam sebi već pune dve godine. Ali, dobro, to nije tema, bar ne sad...

Ipak ustanem, znajući da me čeka sto sati jahanja do tamo. S obzirom da nemam muziku u autu, sita se ispričam sama sa sobom, tako da kod krajnjeg kupca dođem promukla, često i nema, pa onda sledi pantomima. Možete zamisliti kako pantomimom objasniti i prodati - konjski balsam i balsam od đavolje kandže. Strašno... (komercijala će to razumeti).

E, sada... slede razlozi ZA i PROTIV odlaska u Kikindu.

 Razlog ZA:

Drage moje djevojčice, djevojke, žene…

Lilly, Nemanjina br.1. Kikinda, naravno.

Fine farmaceutkinje prodaju, kao što je svima pretpostavljam poznato, Durexov vibrator za čitavih 3.700 din. - cena prava sitnica, mora se priznati. Ali, zbog krize i nepoverljivih potrošača, naše drage farmaceutkinje dobile su od dobavljača - TESTER. Tako da... gužva je bila nenormalna, ja ne stigoh na red, ali ko ima vremena, volje, htenje za trenje, nek izvoli. Uraaaaaaaaa - za Lilly girls.

Razlog PROTIV:

Obično ne stignem da obratim pažnju na bilborde koji su sve veći i gluplji po našoj lepoj Vojvodini (od pijenja kafe, pušenja, pričanja telefonom dok vozim), ali, recimo, to: Dani piva, Dani vina, to zamijetim. Nigde nisam videla - Dani duvanja.

A duvala sam danas tri puta. Kako, kako?

Pa, onom čiki u plavom odelu sa malom spravicom.

Nemaju sve čike plava odela i male spravice...

Ove čike su naša milicija...

Dobro. Prvo na ulazu u Kikindu, pa na izlazu iz Kikinde, pa na ulazu u Zrenjanin. Verovali ili ne, isterali su mi sav vazduh iz pluća. Moj, već odavno zakržljali, mozak tih par sekundi bez kiseonika u kratkim intervalima neće izdržati.

I tako, sva izduvana nazad kući.

Povratak je trajao puna tri sata, jer sam se vukla iza šlepera na čijoj prikolici je pisalo "ISKULIRAJ". Morala sam zaobilaznicom preko Kaća, jer se, naravno, naši dragi putevi negde, na svima nama nepoznatoj deonici, popravljaju.

E, tako, pa nek mi sad neko kaže, komercijalistima je super.

E, da ne zaboravim, na kraju me nazove šef u 18h i pita: "Dragana, šta radiš?" (moje radno vreme je, inače, do 16 h). Kažem: "Ništa, eto još sam na terenu!"

A on će: "Super". Hm, ne znam šta je tu ,,super”…

Reče:" Imam jednu lepu vest, povećana ti je plata za 1.500 dinara".

Rekoh:" Super". Ne znam ni tu šta je super, odmah se setih da to nije ni pola od cene za…ali, možda mi prodaju TESTER, ipak sam im ja omiljeni dobavljač.

 

.

.

.

Molimo da, pre unosa komentara, procitate Pravila koriscenja

Blebeta OTR

Novi Sad

AkuzatiV - Online magazin

Back to top